Only Friends Amsterdam Noord

Sportclub

Only friends

Sportclub Only friends

Het Friendship Sports Centre van ‘Only Friends’ is een uit de hand gelopen “clubhuis” aan de Beemsterstraat 652 in Amsterdam Noord. Het  is het enige sportcentrum in Europa volledig uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. Twee voetbalvelden, een sintelbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, sportzaal en dojo. Een topsportomgeving met meer mogelijkheden dan ze ooit hebben durven dromenSporten, vallen en opstaan, vrij bewegen. Hier kunnen ze alles. Sinds kort is er zelfs een samenwerking met AJAX.

Bij Only Friends sporten meer dan 600 kinderen en jongeren met een beperking. Met keuze uit 25 verschillende sporten gegeven door specifiek opgeleide trainers veranderen beperkingen in mogelijkheden. Niemand is hier anders dan anderen. Dat verbroedert. Hier kunnen ze onbezorgd lol hebben, vriendschappen sluiten en alles delen. Een eigen plek waar ze altijd terecht kunnen en helemaal zichzelf kunnen zijn.

Ik steun Only Friends in Amsterdam Noord! Jij ook? Het is een kleine moeite….

Geld mag voor kinderen en jongeren met een beperking geen reden zijn om niet te sporten. Maar geld is wel nodig, om deze bijzondere plek open te houden. Met supporters en sponsors die voor vriendschap staan en de kinderen en jongeren in hun hart willen sluiten. Ervoor willen zorgen dat hun dromen werkelijkheid worden. Samen beperkingen omzetten in mogelijkheden. Alle kinderen en jongeren met een beperking moeten bij Only Friends terecht kunnen.

Word hier supporter (particulieren)

Word hier sponsor (bedrijven)

Word vrijwilliger (vacatures)

Only Friends

Leer- en werkbedrijf

Maar er is meer dan sport alleen. Only Friends is ook een leerwerkbedrijf. Kinderen en jongeren met een beperking willen later ook gewoon meedraaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Maar door hun achterstand hebben ze een extra springplank nodig om de arbeidsmarkt op te komen. Only Friends biedt een veilige en vertrouwde omgeving met een extra steuntje in de rug om hun unieke talenten te ontwikkelen. Omdat leren en werken een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft.

Ieder kind moet kunnen sporten.

Van voetbal tot zwemles, van spinning tot rolstoelhockey. Sport geeft plezier, kracht en vertrouwen. Sport verbindt. Onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind. Kinderen met een beperking hebben dit extra hard nodig, maar kunnen niet meekomen op een gewone sportclub. Vandaar Only Friends…
Bekend van
Ralph Moorman draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches