Cursus supermarktvoeding

20% vroegboekkorting!

Doe je mee?

Wil jij...

-> Tips voor slimme productkeuzes?

-> De ins en outs van alle afdelingen?

-> Mijn kijk op voeding in zijn algemeen?

-> Inside info over de levensmiddelenindustrie?

-> Jouw cliënten iets unieks leren?

Dan is deze "boodschappencoach" cursus iets voor jou!

Het is een fijne cursus! De informatie wordt in begrijpbare taal gebracht via video’s waardoor het makkelijk toepasbaar is. Ik ben blij met de aanvullingen die ik geleerd heb  en ga er zeker veel gebruik van maken.

Esther Pullens, Afferden

Waarom specifiek over supermarktvoeding?

Al 10 jaar geef ik de opleiding tot trainer hormoonfactor. In die tijd heb ik gemerkt dat veel cursisten zich blind staren op details (over voeding). Hoe meer je weet en uitzoekt, des te meer resultaat… toch?

Dat is echter niet altijd de meest logische aanpak. Wanneer je de cliënt of jezelf te gedetailleerd helpt is de kans aanwezig dat er alsnog weinig resultaat geboekt wordt en dat is verspilde moeite. Je moet eerst de rode loper uitleggen voordat je de deuren open zet.

Een rondleiding in de supermarkt is zo’n mooi begin waarbij gigantisch veel resultaat geboekt kan worden. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor wat je in jouw mandje legt en dus thuis eet. 

Vanuit mijn ervaring als levensmiddelentechnoloog kan ik jou precies vertellen WAT voor goede en slechte eigenschappen een product heeft, HOE producenten en supermarkten mensen verleiden en nog belangrijker: WAAROM sommige producten gezond én ongezond zijn voor je gezondheid.

Mijn missie waar ik jouw hulp goed bij kan gebruiken is tweeledig:

 • Consument: Mensen tools in handen geven om tot een gezondere leefstijl te komen, die naadloos bij ze past.
 • Supermarkt: de vraag naar echt gezonde voeding vergroten waardoor het aanbod vanzelf zal volgen.
cursus boodschappencoach overgewicht cbs
cursus boodschappencoach overgewicht rivm
Marte roemeling boodschappencoach
De cursus vond ik erg geslaagd. Heb er veel van geleerd ondanks dat de stof voor mijn niet nieuw was (opleiding natuuurvoedingsadviseur). Ralph brengt het persoonlijk en dat maakt het heel waardevol. 
De combinatie van de videos, factsheet en vragen zijn wat mij betreft een mooie combi.

Marte Roemeling, Breda

Wat leer je tijdens deze cursus over supermarktvoeding?

Ik geef je de basiskennis over én mijn kijk op voeding. Ook ga ik dieper in op dé 5 criteria van productbeoordeling. Daarna gaan we samen op supermarktsafari en vertel ik je de ins en outs van alle afdelingen in de supermarkt.

Aan de orde komen: Groente, fruit, vlees, kip en gevogelte, vis en zeevruchten, brood, broodbeleg, zuivel en zuivelvervangers, eieren, deegwaren, pasta en granen, ontbijtgranen, olie, vet en saus, kruiden, specerijen en zout, noten, zaden en pitten, vleesvervangers, soep, kant- en klare maaltijden, superfoods, snoep en snacks, koffie en thee, dranken.

Om jezelf of jouw cliënt direct in beweging te krijgen geef ik je een handige opdracht en challenge mee. Ook deel ik mijn visie en ervaring over hoe jij jezelf eventueel als boodschappencoach in de markt kan zetten.

Wat een heerlijk overzichtelijke cursus! Vol waardevolle informatie en praktische tips waarmee je gelijk jouw eigen Supermarktsafari kan samenstellen. Deze Ranger is klaar om Nederlanders bewust te maken!

Brigitte Wendelgelst, Ermelo

Voor wie is deze boodschappencoach cursus?

Consumenten/ particulieren die zelf alles willen weten over (supermarkt)voeding en deze cursus als praktische tool zien om haar/ zijn eigen doelen te bereiken.

Praktijkhoudenden/ coaches die werkzaam zijn in de gezondheidsbranche: diëtisten, gewichtsconsulenten, leefstijlcoaches, vitaliteitscoaches, hormoonfactortrainers, orthomoleculaire therapeuten, natuurgeneeskundigen, personal trainers, fitnesscoaches.

Breng je kennis in de praktijk

Mocht je de opgedane kennis voor je werk in willen zetten dan kan je naast 1 op 1 met jouw eigen klanten ook verschillende doelgroepen aanspreken aan wie jij een rondleiding kan geven. Iedere keer met een andere insteek, op een ander niveau én op een andere locatie:

 • Op lagere scholen voor kinderen
 • In bejaardentehuizen voor ouderen
 • Bij zorginstellingen voor mensen met een beperking
 • In opvangcentra voor asielzoekers
 • Bij bedrijven in de kantine voor het personeel
 • In supermarkten voor groepjes klanten van die vestiging

Bijvoorbeeld: maak een deal met de lokale supermarkt. Samen promoten jullie de ‘gezonde supermarktsafari’ voor hun klanten. Iedere maand 1 rondleiding voor 10 personen. Of de supermarkt vraagt €10 per klant of ze bieden het gratis aan. Jij kan de supermarkt vervolgens een factuur van €100 sturen. Na 4 opdrachten heb je jouw investering al terugverdiend. 

Ook Giel Beelen wilde eens mee op supermarktsafari.

Dé cursus over supermarktvoeding!

 • Kick off bij Health club Hoenderdaal in Driebergen. In 1 ochtend vertel ik je al veel over voeding en kan jij mij al jouw vragen stellen. (Kan je hier niet bij zijn? Dan ontvang je een Zoom link zodat je thuis kunt kijken/ terug kunt kijken.)
 • 29 video’s (4 uur content) met uitleg over de productgroepen én mijn voorbeeld supermarktsafari (van 1 uur) + handige sheets met informatie + 150 oefenvragen voor het multiple choice examen.
 • Contact halverwege de cursus + direct na het examen middels een uitgebreide vraag & antwoord met mij via Zoom.
 • Blijvend toegang tot het programma + altijd antwoord op jouw vragen over (supermarkt)voeding die je gedurende de cursus + na de cursus in de online omgeving aan mij kunt stellen!

Download hier het programma zodat je weet wat jouw wekelijkse bezigheden zijn:

cursus boodschappen doen

Inzage van de online omgeving

In de online omgeving staan alle video’s, factsheets, oefenvragen én kan je jouw vragen stellen. Je blijft ook na de cursus toegang houden zodat je altijd terug kunt kijken en vragen kan blijven stellen. 

 

Meld je nu aan voor de enige echte cursus over supermarktvoeding! Nu voor €499 inclusief btw + boek t.w.v. €21 -> EN PAK DIE 20% VROEGBOEKKORTING met code: supermarktsafari

Deze eenmalige investering verdien je makkelijk terug in geld én gezondheid!

Praktische informatie

 • Werk- en denkniveau: MBO+ 
 • Vooropleiding: Geen vereiste
 • Studeertijd: 30 tot 40 uur
 • Examen: 60 multiple choice vragen + inleveren portfolio
 • Diploma: Certificaat
 • Locatie: HC Hoenderdaal in Driebergen + Online
 • Kick-off ochtend in Driebergen: zondag 15-12-2024 van 09.30 uur tot 12.30 uur
 • Zoom meeting Q&A: maandag 16-1-2025 van 19.30 uur tot 21.30 uur
 • Examen: 3-2-2025 van 19.30 uur tot 20.00 uur
 • Zoom meeting einde: 3-2-2025 om 20.00 uur, afsluiting na examen
 • Maximaal 25 deelnemers
 • Alleen tweemaal per jaar (mei en december) wordt de cursus aangeboden
 • Investering: €499 inclusief 21% btw + gratis boek t.w.v. €21
 • VROEGBOEKKORTING: bestel voor 15 november en krijg 20% korting met code: supermarktsafari

Download hier het programma zodat je weet wat jouw wekelijkse bezigheden zijn:

Cursus supermarktvoeding

Ralph Moorman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders