Ik ben ingenieur levensmiddelentechnologie en heb op de Wageningen University en mijn stages in de (vaak chemische) keuken mogen meekijken van de levensmiddelenindustrie.
Er gebeuren daar goede dingen, maar ook helaas vaak ondoordachte dingen waardoor de volksgezondheid sterk is achteruit gegaan de laatste decennia. Het is echt niet zo dat alle nieuwe technologie slecht is, maar het zou juist gebruikt moeten worden om voeding gezonder te maken en de kans op overeten juist kleiner te maken. Dit is helaas niet het geval, waardoor we nu als het ware in een ‘obesogene wereld’ leven, waarbij we de hele dag door verleid en soms zelfs misleid worden waardoor we ongezonde keuzes maken en teveel calorieën eten.
Dit webinar is bedoeld om je bewust te maken van de vele, vaak verborgen nadelen van voeding in de supermarkt. Daarbij wil ik niet op iedere slak zout gaan leggen, maar vooral vanuit helicopterview op de grote lijnen focussen zodat jij weer een beter overzicht krijgt van je koop- en consumptiegedrag. Producten die je niet vaak eet, zijn niet zo belangrijk, maar producten die je dagelijks consumeert des te meer. Maak dus zelf je compromis en besef dat elke verbetering een stap in de goede richting is.
Zie dit webinar als het startpunt van een spannende ontdekkingstocht naar gezonde supermarktvoeding, waarbij ik je hoop te inspireren.
Voor wie? Voor mannen en vrouwen van alle leeftijden die meer duidelijkheid willen met betrekking tot supermarktvoeding/ levensmiddelen.