Biografie

Ralph Moorman

Biografie Ralph Moorman

Wie ben ik niet? Laten wij daarmee aftrappen. Want blijkbaar kent Nederland een bekende naamgenoot. Voor alle duidelijkheid: ik ben níet de professioneel wielrenner (zie: Wikipedia).

Wél ben ik spreker, auteur en docent. Van origine ben ik ingenieur levensmiddelentechnologie en daarbij heb ik mij gespecialiseerd in de link tussen voeding en hormonen. Buiten dat ben ik sportfanaat en een echte natuurliefhebber.

Bekend van

In de media

Vaak word ik als expert geraadpleegd voor interviews in podcasts, magazines en kranten én quotes voor op tv en radio. Een greep hieruit (klik hier voor het volledige overzicht):

Boulevard, RTL4
Editie nl, RTL 4
Koffietijd, RTL 4
Shownieuws, SBS6
Wakker Nederland, Ned 1
BNR Radio
Metro
Parool
Telegraaf
Spits

Flair
GezondNu
Grazia
Happinez
JAN
Linda magazine
Margriet
Radar
Santé
Weekend

Missie

Het is mijn missie om mensen bewust te maken van onze ongezonde leefstijl – die kan leiden tot onder andere een ‘hormonale onbalans’ met allerlei bijbehorende gezondheidsklachten en symptomen. Dit uiteraard met als doel mensen met hormonale onbalans te inspireren en motiveren om de leefstijl oorzaken van hun klachten aan te pakken en ‘klachtenvrije’ mensen om preventief te gaan werken.

Dit doe ik enerzijds door mijn gezonde boodschap zoveel mogelijk uit te dragen in boeken, blogs en interviews en anderzijds door het opleiden van zoveel mogelijk goede coaches en therapeuten zodat door heel Nederland en België mensen geholpen kunnen worden met hun hormonale klachten.

Daarnaast help ik levensmiddelenconcerns bij het ontwikkelen van eerlijke en gezonde producten die passen bij de huidige samenleving en tijdsgeest. Ook heb ik samen met YAM een glutenvrij desembrood ontwikkeld en mijn eigen label opgezet: Ralph & Jane, ultra gezonde voeding.

Zo probeer ik aan de ene kant de vraag naar gezonde producten te vergroten als gezondheidscoach en aan de andere kant als levensmiddelentechnoloog mee te werken aan het ontwikkelen van écht gezonde voeding zodat er ook voldoende aanbod is.

Inspired by producten

CV

De Raad van Advies en Raad van Toezicht bestaat uit zeven professionals uit verschillende vakgebieden die allen de missie delen om een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modeprofessionals te creëren. Ik ben op het gebied van voeding en leefstijl betrokken.

In 2015 verscheen het eerste biologische glutenvrij desembrood op de markt onder de naam YAM desem. Van  2017 tot 2019 was ik betrokken bij het eerste biologische kant-en-klaarmaaltijden onder de naam KOOC. Van 2019 tot 2021 was ik betrokken bij de maaltijdbox Ekomenu (gluten- en zuivelvrije lijn). In 2022 verscheen het nieuwe concept Ralph & Jane. 2 soorten bakmixen zijn reeds op de markt en meer producten zullen volgen, allen te herkennen aan het keurmerk ‘inspired by Ralph Moorman’.

Geef les tijdens mijn zelf opgezette opleiding tot Trainer Hormoonfactor: een 10-daagse opleiding voor mensen uit de gezondheidssector die meer willen weten over ons hormoonstelsel in relatie tot lifestyle.

Adviseer bedrijven hoe zij de gezondheid van hun werknemers verbeteren – lettende op o.a. het voedingsaanbod in kantines, beweging en stressbeperking. Ik denk hierbij mee over de ingrediënten, technologie en trends.

Ik geef lezingen en 1-daagse incompany trainingen over gezondheid gerelateerde onderwerpen.

Begeleid cliënten 1-op-1 met fitnesstrainingen.

2013-2016 Ambassadeur EkoPlaza

Zet mij o.a. via mijn ambassadeurschap in voor pure, onbewerkte, vaak biologische voeding.

2006-2013 Hormoonfactor trainer

Coach cliënten volgens mijn zelf ontwikkelde hormoonfactor-methode.

2005-2009 Fitness & Lifestyle coach Special Sports Amstelveen

Coach cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement.

2001-2003 Onderzoeker Numico Research

Voer onderzoek uit voor de Amerikaanse sportvoedingssupplementenfabrikant GNC.

Studies

2003-heden Euromedicom/A4M

Artsenseminars over hormonen, voeding, anti-aging en regenerative medicin.

2003-2005 NSCA, CSCS

Amerikaanse certificering op het gebied van Sport, voorvereiste HBO of Master.

1995-2001 Levensmiddelentechnologie Universiteit Wageningen

Onderzoek en ontwikkeling voor de levensmiddelenindustrie.

1989-1995 Marnix college Ede

Gymnasium béta.

Perskit

Covers, foto’s en logo’s nodig voor jouw eigen publicatie?

-> Download hier de perskit

Ralph Moorman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders