Ralph Moorman

Biografie

Ralph Moorman

Biografie Ralph Moorman

Wie ben ik niet? Laten wij daarmee aftrappen. Want blijkbaar
kent Nederland een bekende naamgenoot. Voor alle duidelijkheid: ik ben níet de professioneel wielrenner (zie: Wikipedia).

Wél ben ik professioneel voedingsdeskundige, spreker, docent, auteur en levensmiddelenadviseur. Naast deze titels ben ik (16 juli 1976) ook fervent natuurliefhebber, sportief aangelegd en fan van sportclub Only Friends.

Twee elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met mijn revolutionaire hormoonfactorprogramma: het resultaat van mijn opleiding Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit Wageningen én jarenlang onderzoek naar de link tussen voeding en hormonen. Met als eerste wapenfeit: het uitbrengen van mijn bestseller De hormoonfactor in 2009.

Bekend van

In de media

Vaak word ik als expert geraadpleegd voor interviews in podcasts, magazines en kranten én quotes voor op tv en radio. Een greep hieruit (klik hier voor het volledige overzicht):

Boulevard, RTL4
Editie nl, RTL 4
Koffietijd, RTL 4
Shownieuws, SBS6
Wakker Nederland, Ned 1
BNR Radio
Metro
Parool
Telegraaf
Spits

Flair
GezondNu
Grazia
Happinez
JAN
Linda magazine
Margriet
Radar
Santé
Weekend

Missie

Wij bewegen te weinig, wij eten steeds ongezonder. Producenten bewerken ons eten zwaar en voorzien voeding van additieven – met als doel: patenten verkrijgen en winsten maximaliseren. Deze voeding staat zó ver verwijderd van de natuur dat ik dit zie als een experiment met de bevolking waar vrijwel niemand bewust voor gekozen heeft.

Dit moet anders.. Het is mijn missie om mensen bewust te maken van onze ongezonde leefstijl – wat leidt tot onder andere een ‘hormonale disbalans’ die veel gezondheidsklachten veroorzaakt. Daarnaast help ik levensmiddelenconcerns bij het ontwikkelen van eerlijke alternatieven die passen bij de huidige samenleving en tijdsgeest.

Inspired by producten

CV

De Raad van Advies en Raad van Toezicht bestaat uit zeven professionals uit verschillende vakgebieden die allen de missie delen om een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modeprofessionals te creëren. Ik ben op het gebied van voeding en leefstijl betrokken.

In 2015 verscheen het eerste biologische glutenvrij desembrood op de markt onder de naam YAM desem. Van  2017 tot 2019 was ik betrokken bij het eerste biologische kant-en-klaarmaaltijden onder de naam KOOC. In 2019 ging de de samenwerking met maaltijdbox Ekomenu van start waarbij ik betrokken ben bij hun gluten- en zuivelvrije lijn. Meer producten zullen volgen, allen te herkennen aan het keurmerk ‘inspired by Ralph Moorman’.

Geef les tijdens mijn zelf opgezette opleiding tot Trainer Hormoonfactor: een 10-daagse opleiding voor mensen uit de gezondheidssector die meer willen weten over ons hormoonstelsel in relatie tot lifestyle.

Adviseer bedrijven hoe zij de gezondheid van hun werknemers verbeteren – lettende op o.a. het voedingsaanbod in kantines, beweging en stressbeperking. Ik denk hierbij mee over de ingrediënten, technologie en trends.

Ik geef lezingen en 1-daagse incompany trainingen over gezondheid gerelateerde onderwerpen.

Begeleid cliënten 1-op-1 met fitnesstrainingen.

2013-2016 Ambassadeur EkoPlaza

Zet mij o.a. via mijn ambassadeurschap in voor pure, onbewerkte, vaak biologische voeding.

2006-2013 Hormoonfactor trainer

Coach cliënten volgens mijn zelf ontwikkelde hormoonfactor-methode.

2005-2009 Fitness & Lifestyle coach Special Sports Amstelveen

Coach cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement.

2001-2003 Onderzoeker Numico Research

Voer onderzoek uit voor de Amerikaanse sportvoedingssupplementenfabrikant GNC.

Studies

2003-heden Euromedicom/A4M

Artsenseminars over hormonen, voeding, anti-aging en regenerative medicin.

2003-2005 NSCA, CSCS

Amerikaanse certificering op het gebied van Sport, voorvereiste HBO of Master.

1995-2001 Levensmiddelentechnologie Universiteit Wageningen

Onderzoek en ontwikkeling voor de levensmiddelenindustrie.

1989-1995 Marnix college Ede

Gymnasium béta.

Perskit

Covers, foto’s en logo’s nodig voor jouw eigen publicatie?

-> Download hier de perskit

Ralph Moorman draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches