Viruswappies

Viruswappies en voedingsgoeroes!

Inhoud van de blog
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren
  Ik moet dit toch echt een keer kwijt…

  Naïef

  Wat ik nu al bijna een jaar zie gebeuren met het OMT en criticasters brengt zoveel herinneringen boven bij mij van een jaar of 11 geleden dat het mij best raakt. Ik had een nieuw ander geluid op het gebied van voeding en gezondheid en ik haalde de media met een prachtige promo van mijn boek De Hormoonfactor bij RTL Boulevard. Hierdoor ging het balletje meteen verder rollen en allerlei aanvragen uit medialand kwamen binnen. Ik voelde me dan ook vereerd en geloofde (naïef dat ik was) dat het nu eindelijk het moment was voor erkenning van mijn visie. Ik zou Nederland wel eens even gaan helpen met mijn mooie inhoudelijke verhaal en voor positieve verandering zorgen op het gebied van gezondheid.

  Onderuithalen

  De ene na de andere cameraploeg kwam bij mij quotejes halen als er weer iets over voeding en gezondheid gebracht moest worden. Toen ik vervolgens de uitzendingen ging bekijken viel me iets op. Nadat ik mijn zinnen had uitgesproken volgde er heel vaak nog iemand van het Voedingscentrum of een conservatieve professor die alles wat ik zei ging fact-checken en onderuithalen. En ook allerlei stukken die ik op allerlei mainstream internetsites las over mijn boek waren in deze trant. En het vervelendste was nog dat er iedere keer geshopt werd in mijn boek en andere geschreven stukken om wat dingetjes eruit te pakken, die uit te vergroten en te bekritiseren en vervolgens het hele boek daarmee af te serveren. De kritiek was vaak niet onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek, terwijl ik dit wel doe bij de claims die ik maak.

  Autoriteiten

  Op de een of andere manier denken veel autoriteiten het recht te hebben die visie een ander af te serveren met als argument dat zij de wetenschappelijke waarheid vertegenwoordigen. Zo onderbouwt het Voedingscentrum haar claims met:’ Het is een consensus van internationale wetenschappers die in de gezondheidsraad zitten’. Met andere woorden: ‘Ons paradigma is leidend, omdat wij de autoriteit zijn en wij bepalen wie er mee mogen praten achter gesloten deuren ’. Uiteraard ben je als buitenstaander met een ander paradigma een gevaar en kom je hier nooit tussen.

  Voedingsgoeroes

  Ik zou dus altijd gezien worden als buitenstaander met een andere visie en nooit als autoriteit. Vanaf dat moment is er een frame in het leven geroepen voor mensen zoals ik, namelijk VOEDINGSGOEROE. In de kaartenbakken van de media zal ik toen waarschijnlijk ook onder dat frame zijn gearchiveerd. Wanneer ik een straffe uitspraak deed, dan wilde de media me wel hebben volgens een standaard script. Als een voedingsgoeroe in een programma komt, dan wordt er altijd een mainstream autoriteit bijgehaald die het laatste woord heeft. En in mijn geval mocht ik nooit in een eerlijke discussie gaan, maar werd eerst mijn stuk uitgezonden en daarna de autoriteit op een andere locatie die dit dan zonder reactie van mij kon weerleggen.

  Dezelfde bloedgroep

  In de jaren dat ik als voedingsgoeroe te boek stond moet ik zeggen dat het in de media dan ook nauwelijks enige inhoudelijke discussie geweest is. De inhoud en de discussie vonden vooral plaats op social media en online communities en daar heb ik vele jaren in de luwte verder kunnen bouwen aan de visie, het merk en de missie. Inmiddels lig ik in de kaartenbak van veel tijdschriften en kranten onder een hele andere titel: ‘Deskundige Hormonen en Leefstijl’. Ik bouw nu lekker met mijn team verder aan de hormoonfactor community en werk samen met veel collega’s met ‘dezelfde bloedgroep’. Ik hoef ook echt niet meer geaccepteerd en serieus genomen te worden door instanties zoals het Voedingscentrum en andere autoriteiten die een ander paradigma aanhangen. Je moet niet denken dat je er serieus aan mag schuiven. Dat toch blijven proberen is echt verspilde energie.

  Viruswappies

  Wat ik nu zie gebeuren in virusland is exact hetzelfde. Voedingsgoeroe is vervangen door ‘viruswappie’ en Voedingscentrum door het OMT. Ik wens de serieuze criticasters die onterecht als viruswappie worden weggezet veel sterkte. Er is altijd een groep die je geluid zal bereiken en dat is natuurlijk prachtig. Haal je echter niet in je hoofd dat je ooit geaccepteerd en gewaardeerd gaat worden door de instanties die de rol van autoriteit toegewezen hebben gekregen. Doe lekker je eigen ding en probeer er ook van te genieten waar het kan!

  Greetz Ralph Moorman (ex-voedingsgoeroe en nu deskundige hormonen en leefstijl)😉

  Facebook
  LinkedIn
  Pinterest
  WhatsApp

  1 reactie op “Viruswappies en voedingsgoeroes!”

  1. Heel goed beschreven! En zo gaat het vaak. Ik kan er soms op tv niet eens meer naar kijken…Er moet altijd iemand bij die je onderuithaalt…fijne media!
   Vriendelijke groetjes en bedankt voor wat je doet!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Voor bedrijven:
  » Workshop voeding/ hormonen
  » Ontwikkelen levensmiddelen
  » Voedingsadvies bedrijven

  Over hormonen:
  » Opleiding
  » Boeken
  » Begeleiding
  » Gratis hormoontest
  » Blogs

  Ultra gezonde voeding:
  » Ralph & Jane bakmixen
  » YAM desem brood

  Online cursussen:
  » Boodschappencoach
  » Kickstart hormoonfactor

  Blogs:
  Aspartaam, veilig of vergif?
  BN’ers over voeding
  Bio eten en verantwoord koken
  Boodschap aan supermarkten
  Carnivoor dieet
  Consumentenbond en gluten
  Corruptie in de wetenschap
  Crashdieet
  Waarheid supermarktvoeding
  Detox
  E-nummers gevaarlijk?
  Experiment met de mens
  Fermenteren
  Gezond eten onderweg
  Tips voor de feestdagen
  Houdbaarheidsdatum?
  Ralph’s visie
  JOGG, goed idee?
  JUMBO Cuijk gezond!
  Killerbody en fitgirl
  Kleidieet Rens Kroes
  Kokosvet discussie
  Koolhydraatarm dieet
  Kruisband gescheurd
  Logisch nadenken
  Macht supermarkten
  Models Health Pledge
  Oorzaken obesitas epidemie
  Our Universe review docu
  Ellen magazine onvolledig
  Oxidatie
  Plantenveredeling
  Prof. Van Boekel op TV
  Resistent zetmeel
  Soja discussie
  Suikergehalte omlaag
  Suikers of calorieën
  Supermarktsafari
  Testofactor
  Over vleeswaren
  Advies voor vegetariërs
  Viruswappies
  Voedingscentrum toch…
  Wereldverbeteraars  :-)
  Wetenschap en waarheid
  What the health docu
  Yin-Yang in het leven

  Ralph Moorman draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches