voedingsadvies voor vegetariers

Voedingsadvies voor vegetariërs

Inhoud van de blog
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Vlees, gevogelte en vis bevatten eiwitten, vetten en andere waardevolle stoffen die noodzakelijk zijn voor een goede hormoonhuishouding. Vegetariërs missen deze voeding helaas wat consequenties kan hebben voor de hormoonbalans.

  Klachten

  Vegetariërs produceren bijvoorbeeld beduidend minder testosteron en groeihormoon dan mensen die alles eten. Bovendien bestaat het gevaar dat vegetariërs door het vermijden van dierlijke eiwitbronnen te veel suiker en koolhydraten eten en hiermee hun insulinewerking verstoren. Ook zijn veel vegetariërs geneigd veel soja te eten, terwijl grote hoeveelheden soja de schildklier kunnen vertragen. Daarnaast zijn plantaardige eiwitten van een minder goede kwaliteit dan dierlijke eiwitten.

  Mijn voedingsadvies

  1. Terwijl melkproducten niet in de hormoonfactor leefstijl passen, raad ik ze mijn vegetarische klanten toch aan, omdat zij zo dierlijke eiwitten binnenkrijgen.
  2. Om aan voldoende eiwit met een hoge biologische waarde te komen, raad ik vegetariërs bovendien aan te suppleren met wei-eiwit.
  3. Ei is ook een goede dierlijke eiwitbron voor vegetariërs, maar het risico op het opbouwen van een allergie neemt toe bij het eten van veel eieren. Wissel eieren daarom af met melkproducten.
  4. Roomboter kan dankzij het hoge gehalte aan verzadigd vet de testosteron spiegel verhogen.
  5. Plantaardige producten bevatten geen vitamine B12 en ijzer. Daarom adviseer ik een supplement met vitamine B12 en vitamine C (voor een betere ijzeropname) bij maaltijden te gebruiken.
  6. Sommige eten af en toe vis. Dit is voor hun hormoonbalans een heel goed idee!

  Lees hier de uitgebreide versie van deze blog

  Ir. Ralph Moorman

  LinkedIn
  WhatsApp
  Facebook

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ralph Moorman draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches