wereldverbeteraars

Wereldverbeteraars en/of veel geld verdienen?

Inhoud van de blog
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Al zeker 15 jaar ben in actief in de gezondheidswereld. Vele concepten heb ik de revue zien passeren. De laatste jaren zie ik echter vooral 2 tegenpolen: Commerciëlen en wereldverbeteraars.

  De 2 tegenpolen

  • De commercieel overkomende concepten die op een Amerikaanse manier met pushmethodes hun producten aan de man brengen.
  • En een stroming die werkt vanuit pullmarketing en zich presenteert als wereldverbeteraars waarbij geld verdienen een kleine bijrol heeft.

  Een schijnbare tegenstrijdigheid!

  Sinds de release van De hormoonfactor heb ik op zakelijk vlak veel gesproken met bedrijven van beide kanten. Vrijwel iedere keer was er maar 1 conclusie: Alle concepten willen geld verdienen, maar gebruiken een andere strategie.

  Wees eerlijk

  Natuurlijk is het logisch dat geld verdienen een zeer belangrijke drive is om te doen wat je doet, maar ben er dan wel eerlijk over. Het is een stuk makkelijker om zaken te doen met een commercieel bedrijf of persoon, omdat het gewoon duidelijk en transparant is dat geld voorop staat.

  Het schemergebied waarin het verbeteren van de wereld voorop staat en er over geld niet gesproken wordt is een mijnenveld, waarin je vroeg of laat ruzie krijgt als geld dan ineens wel een issue blijkt te zijn. En believe me, een issue is het altijd, zeker in de duurzaamheid- en gezondheid scène.

  korting op mijn boeken

  Geld verdienen is juist mooi!

  • Geld geeft vrijheid. Levenslang slaaf zijn voor geld kan je enorm beperken in je keuzes.
  • Met geld kun je schitterende dingen doen, zoals het verbeteren van je producten en service.
  • Met geld kun je anderen helpen, als je kunt delen.
  • Geld kan luxe geven, als je er slim mee kunt omgaan.

  Het gaat er niet om hoeveel geld je verdient, maar om de manier waarop. De win-win moet namelijk kloppen, of het nu om een deal met zakenpartners gaat, of met de afnemers van het eindproduct. Je principes zijn daarbij cruciaal. Wijk daar niet van af, want dan word je in de tijd van social media teruggefloten, leve social media!

  En ik zelf dan?

  En nu dit even op mezelf betrekken: Ja, ik wil ook geld verdienen. Daarbij heb ik grote missies die erg nobel zijn, zoals het gezonder maken van de supermarkt en het helpen van mensen met de meest uiteenlopende gezondheidsklachten. Als ik tijdens deze reis ook nog eens financiële vrijheid genereer dan is dat voor mij de klap op de vuurpijl. Dus het antwoord op de vraag of ik commercieel ben: Ja natuurlijk!

  Ir. Ralph Moorman

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ralph Moorman draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders